Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας

Καλωσήρθατε στο Foodlaw!

Η ιστοσελίδα μας λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας. Γι’ αυτό το λόγο ακολουθούμε με αυστηρότητα την ακόλουθη πολιτική προστασίας, η οποία διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και τηρεί απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Με την επίσκεψη στον ιστότοπο μας λαμβάνετε γνώση και αποδέχεστε την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας, που ακολουθεί, και δεσμεύεστε ότι θα κάνετε χρήση του ιστοτόπου μας και των ιστοσελίδων, που τον αποτελούν, όπως ορίζουν οι όροι της πολιτικής αυτής. Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη δέσμευση από την ακόλουθη πολιτική, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας.

  1. Στοιχεία Επικοινωνίας

Τα στοιχεία της Foodlaw έχουν ως ακολούθως :

msc-foodlaw@agro.auth.gr

ΠΜΣ Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέρμη,  Τ.Κ. 57001

Για κάθε διευκρίνιση και παροχή πληροφοριών ο χρήστης/επισκέπτης μπορεί να απευθύνεται στο (+30) 2310991677

  1. Αντικείμενο

Με την παρούσα πολιτική καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, που τηρούνται από την ιστοσελίδα Foodlaw, για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του https://foodlaw.web.auth.gr/. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει τους κανόνες, με βάση τους οποίους προβαίνουμε σε τυχόν συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και διασφαλίζουμε την τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών αυτών.

Η ιστοσελίδα μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει τη παρούσα πολιτική, όποτε κρίνει αυτό αναγκαίο, ενώ οι εκάστοτε αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την δημόσια εμφάνιση αυτών στον Ιστότοπο του https://foodlaw.web.auth.gr/.

Σε περίπτωση κατά την οποία η χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας της Ιστοσελίδας διέπεται από ειδικότερους όρους χρήσης, οι όροι αυτοί θα ισχύουν από κοινού με τους παρόντες όρους. Σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύουν οι ειδικότεροι όροι χρήσης κάθε υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους παρόντες όρους θεωρηθεί άκυρος, παράνομος ή καταχρηστικός για οποιονδήποτε λόγο, οι λοιποί όροι θα παραμένουν έγκυροι και ισχυροί ως έχουν στο βαθμό που δεν έρχονται σε αντίθεση με την βούληση, που εκφράζεται μέσω της παρούσας πολιτικής.

  1. Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α) «Επεξεργασία» – κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται, από την Ιστοσελίδα με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζεται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή.

β) «Ηλεκτρονικό Μπισκότο» – σύντομο κείμενο κώδικα λογισμικού (cookie), που αποστέλλεται προς αποθήκευση από τον διαδικτυακό εξυπηρετητή της Ιστοσελίδας στον Η/Υ του χρήστη σε κάθε είσοδο του τελευταίου στον ιστότοπο, με σκοπό την επιλεγμένη καταγραφή του ιστορικού περιήγησης του χρήστη εντός του https://foodlaw.web.auth.gr/.

γ) «Ιστότοπος» – ο διαδικτυακός τόπος (website) που είναι προσβάσιμος μέσω του ονόματος χώρου https://foodlaw.web.auth.gr/, συμπεριλαμβανομένων του συνόλου των ιστοσελίδων αυτού.

δ) «Προσωπικό δεδομένο» – οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρεται σε διαδικτυακό/ούς χρήστη/ες του Ιστοτόπου https://foodlaw.web.auth.gr/.

ε) «Συγκατάθεση» – η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βουλήσεως που εκφράζεται με τρόπο σαφή, και εν πλήρη επίγνωση και με την οποία ο χρήστης, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο τέτοιας επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν.

στ) «Χρήστης» – ο διαδικτυακός χρήστης του Ιστοτόπου https://foodlaw.web.auth.gr/, στον οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως.

  1. Είδη Δεδομένων

Κατά (α) την είσοδο και χρήση του Ιστοτόπου, (β) την εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικών επιστολών (newsletter) , (γ) την επικοινωνία μέσω φόρμας επικοινωνίας :

α. Κατά την είσοδο και χρήση

Διεύθυνση ιντερνετικού πρωτοκόλλου (IP Address).

Δεδομένα πλοήγησης εντός του ιστότοπου.

Πληροφορίες προτίμησης υπηρεσιών.

Δεδομένα για εκτελεσθείσες συναλλαγές.

β. Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικών επιστολών (newsletter)

Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail)

γ. Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας

Όνομα

Email

Μήνυμα

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε χρήστης επικοινωνεί μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με άλλα μέσα, θα προβαίνουμε σε συλλογή των προσωπικών του δεδομένων, που σχετίζονται με τέτοιου είδους επικοινωνίες, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις σχετικές απαιτήσεις και αιτήματα και να βελτιώνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας.

Περαιτέρω, η ιστοσελίδα μας δεν συλλέγει ούτε αποκτά πρόσβαση με κανέναν τρόπο σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρηστών της. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε Χρήστης προβαίνει σε ανάρτηση ευαίσθητων δεδομένων στον ιστότοπο μας, τα εν λόγω ευαίσθητα δεδομένα θα αφαιρούνται μόλις υποπίπτουν στην αντίληψή μας.

  1. Σκοποί Επεξεργασίας

Η Ιστοσελίδα μας συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα χρηστών, που αναφέρονται ανωτέρω, για τους ακόλουθους σκοπούς:

Τεχνική δυνατότητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ιστοτόπου.

Φιλική και εύκολη προς τον Χρήστη λειτουργία του ιστοτόπου.

Βελτίωση της διαδικτυακής εμπειρίας κατά την παροχή των υπηρεσιών μας.

Εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων της Foodlaw μας απέναντί στους Χρήστες του ιστοτόπου.

Βελτίωση και ανανέωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, ώστε να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες των χρηστών μας.

Καταγραφή καταναλωτικών συνηθειών μέσω της χρήσης ανώνυμων στατιστικών δεδομένων.

Η Foodlaw  συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα χρηστών  της αποκλειστικά και μόνο για τους προαναφερόμενους σκοπούς και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των ανωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση. Περαιτέρω, τα εν λόγω δεδομένα διατηρούνται μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου, που απαιτείται, για την πραγματοποίηση των σκοπών της συλλογής και επεξεργασίας τους και διαγράφονται μετά το πέρας αυτής.

  1. Συγκατάθεση

Η ιστοσελίδα μας προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστότοπου:

Στις περιπτώσεις που ο κάθε χρήστης έχει συγκατατεθεί, έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί με την παρούσα πολιτική για το είδος των δεδομένων, το σκοπό και την έκταση της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών.

Η δήλωση συγκατάθεσής σας για τη συλλογή και επεξεργασία επιμέρους ή του συνόλου των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί οποτεδήποτε να ανακληθεί με την άσκηση του δικαιώματος αντίρρησης, όπως αυτό προβλέπεται στην παρούσα πολιτική.

  1. Cookies

Ο ιστότοπος μας λειτουργεί με ηλεκτρονικά μπισκότα (cookies). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την σχετική σελίδα μας σχετικά με την από μέρους μας χρήση ηλεκτρονικών μπισκότων.

  1. Απόρρητο & Ασφάλεια Πληροφοριών

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από την Foodlaw διεξάγεται με τρόπο που να διασφαλίζει το απόρρητο αυτής. Συγκεκριμένα, διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από εντεταλμένο για αυτόν το σκοπό προσωπικό της Foodlaw, ενώ λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

  1. Διαβίβαση σε Τρίτους

Η Foodlaw δεν προβαίνει επ’ ουδενί σε παραχώρησή των προσωπικών δεδομένων χρηστών  της ή σε διασύνδεση του αρχείου της έναντι οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος με οποιεσδήποτε τρίτες ιδιωτικές επιχειρήσεις, φυσικά η νομικά πρόσωπα, δημόσιες αρχές ή υπηρεσίες ή άλλους οργανισμούς.

Η Επιχείρηση ενδέχεται να παρέχει πρόσβαση ή να παραχωρεί:

δεδομένα σχετικά με ή αναγκαία για την φιλοξενία του Ιστοτόπου https://foodlaw.web.auth.gr/ στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής φιλοξενίας, με τον οποίο διατηρεί συμβατική σχέση.

δεδομένα σχετικά με ή αναγκαία για την υποστήριξη τουι ιστότοπου https://foodlaw.web.auth.gr/ στην Foodlaw, με την οποία διατηρεί συμβατική σχέση για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης αυτού.

δεδομένα σχετικά με ή αναγκαία για την προώθηση της Foodlaw στα social media

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους παραπάνω συνεργαζόμενους με εμάς φορείς διεξάγεται υπό τον έλεγχό μας και μόνον κατ’ εντολή μας και υπόκειται στην ίδια πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας ή σε πολιτική του ίδιου τουλάχιστον επιπέδου προστασίας.

  1. Γνωστοποίηση Αρχείου

Για τη σύννομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της η Foodlaw μας δύναται τυχόν να προβεί σε έγγραφη γνωστοποίηση προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη σύσταση και λειτουργία αρχείου προσωπικών δεδομένων, το οποίο και θα καταχωρηθεί στο Μητρώο Αρχείων και Επεξεργασιών, που τηρεί η εν λόγω Αρχή. Κάθε δε τυχόν μεταβολή της επεξεργασίας θα γνωστοποιείται από την Foodlaw εγγράφως και χωρίς καθυστέρηση στην Αρχή, όπου απαιτείται από τον νόμο.

  1. Δικαιώματα Χρηστών

H Foodlaw προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο κατά τη φάση της συλλογής όσο και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, ώστε να έχετε πλήρη δυνατότητα για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σας, δηλαδή των δικαιωμάτων ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης, όπως περιγράφονται παρακάτω.

α. Έτσι, ήδη κατά το στάδιο της συλλογής ενημερώνεστε με τρόπο πρόσφορο και σαφή από την παρούσα πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας, που βρίσκεται σε θέση άμεσα ορατή και ανά πάσα στιγμή προσβάσιμη στην κεντρική σελίδα του Ιστοτόπου, για τα εξής τουλάχιστον στοιχεία:

την ταυτότητα της Foodlaw,

τους σκοπούς της επεξεργασίας,

τους αποδέκτες των δεδομένων,

τυχόν τρίτους φορείς, στους οποίους τα δεδομένα διαβιβάζονται

β. Περαιτέρω, έχετε δικαίωμα να αιτείστε και να λαμβάνετε από την Foodlaw εντός εύλογου χρόνου και κατά τρόπο εύληπτο και σαφή, τις ακόλουθες πληροφορίες:

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους.

Τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών.

Την εξέλιξη της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή σας.

Τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.

γ. Ακόμη, έχετε δικαίωμα να απευθύνετε εγγράφως αντιρρήσεις προς την Foodlaw με αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια επί των προσωπικών σας δεδομένων, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Σε περίπτωση που αιτείστε διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, τα δεδομένα ωστόσο των οποίων ζητείται η διαγραφή είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης που έχει συναφθεί με εσάς, η Foodlaw έχει το δικαίωμα να απορρίπτει αιτιολογημένα την σχετική αίτηση και να σας ενημερώνει αναλόγως.

  1. Διεθνής Δικαιοδοσία και Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς προκύπτει μεταξύ της Foodlaw και χρηστών μας σχετικά με την παρούσα πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και το αντικείμενο αυτής, αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο δίκαιο το Ελληνικό, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες σύγκρουσής του.

Σε περίπτωση που διάταξη της παρούσας πολιτικής ακυρωθεί με απόφαση αρμοδίου δικαστηρίου ως μη νόμιμη, έγκυρη και εκτελεστή, το γεγονός αυτό δε θα επηρεάζει το υπόλοιπο των διατάξεών της, οι οποίες θα παραμένουν σε ισχύ και θα εφαρμόζονται κανονικά.